|

Tools to love life

1 (800) 567 8765 name@somemail.com

ESSE

Deel dit via jouw social media

ESSE behandelingen:
(Energetic  Synthesis of Structural Embodiment)


ESSE is ontworpen om beweging in de structuur en vorm van het lichaam aan te brengen, resulterend in meer bewegingsvrijheid en een verbeterde functie van jouw (energetische) lichaamssystemen.


Voor mensen met allerlei fysieke klachten (b.v. chronische rug-, nek- en schouderklachten, pijnlijke littekens, bewegingsbeperking en fibromyalgie) en emotionele en psychische klachten (b.v. burn – out, depressie)
Vaak bevind het probleem van de pijn zich helemaal niet op de plek waar de pijn tot uiting komt. ESSE helpt bij het vinden van die bron en het herstellen van het weefsel dat de pijn uitstraal

De behandeling is er onder andere op gericht op het verbindende fascia weefsel, ook wel bekend als connective tissue weer vrij te maken.

Fascia is een weefsel dat alles in ons lichaam met elkaar verbindt. Het weefsel zit als een vlies om spieren, pezen, botten, organen et cetera.
Al deze fascia “vliezen” zijn als een web met elkaar verbonden.

Door tal van oorzaken kan het Fascia weefsel beschadigd zijn.
Denk aan een ongeluk, langdurige stress operaties en meer.
Een voorbeeld is scheef lopen om pijn te ontzien, opgetrokken schouders door spanning en beperkte bewegelijkheid voor trauma en meer zijn boosdoeners van veel pijnsoorten.

ESSE is één van de Access Consciousness™  Body-process technieken. Tijdens de behandeling maak ik tevens gebruik  van de Tools van Access Consciousness™.

Een ESSE behandeling is een zachte en vriendelijke vorm van een diepe bindweefsel massage. Zachte druk en aanraking bijvoorbeeld tijdens een massage kan je lichaam compleet bevrijden van opgesloten energie en vast gegroeide littekens en meer.

Alle laagjes zijn met elkaar verbonden en kunnen dus met gemak grote verschuivingen brengen als er 1 laag losgemaakt wordt van spanning en littekenweefsel. Door de spanning te ontladen- zal de pijn smelten. Daarom noemt Tamara deze techniek Pijnsmelten.


Vraag mij gerust om meer informatie en kom het zelf ervaren.

Tamara Stegeman