|

Tools to love life

1 (800) 567 8765 name@somemail.com

Mijn lichaam praat

Mijn lichaam praat

Deel dit via jouw social media

Het is al weer even geleden maar er is zoveel gebeurt dat ik wil delen. Ik kom vandaag weer even met een update die ook jou zal aanspreken.

De afgelopen weken ben ik op vakantie geweest en heb ik weer veel nascholing gevolgd. Mijn boekhouder tikt me steeds op de vingers vanwege de kosten maar ik moet er om lachen. Ik geniet en geniet en geniet. Misschien denk je nu, ik zie hele andere dingen op FB ik zie het genieten niet. Lees dan nog even verder 🙂

Nascholing

Ik begon met een Body Class voor het loslaten van up-sadeness spanning, stress en frustratie. Deze class was erg raak en mijn lichaam heeft tijdens deze class echt veel los mogen laten. Het was wel heel spannend want mijn zus was erbij.
Ik schaamde me voor de lichamelijke reacties en keek argwanend naar mijn zus toen ik van de tafel stapte. Stiekem hoopte ik dat zij tegelijk met mij ook een behandeling had want dan had ze wellicht niet gezien hoe mijn lichaam reageerde op de behandeling.

Een bijzondere gedachte van mij dat ik niet mag laten zien hoe mijn lichaam praat en reageert. Iedereen heeft namelijk zo zijn eigen manier van ontdekken en communiceren met lichaamstaal.

Ik realiseer me dat ik tot heden vooral onzichtbaar communiceerde met mijn lichaam. Onzichtbaar voor andere maar nu was dat veranderd. Mijn lichaam lag te schokken op de tafel tijdens de behandeling en ik fluisterde steeds maar sorry. De hele class heeft mee gekregen wat er met mij en mijn lichaam gebeurde. Dat fluisteren van mij was blijkbaar toch niet zo zachtjes gegaan.

Ik schaamde me echt voor het schokken en het steunen met mijn aandacht maar had ook besloten dat ik mijn lichaam wilde ontdoen van alle up-sadeness, spanning en frustratie. Tenslotte was deze Body Class daar op ingericht. Ik heb laten gebeuren wat mocht gebeuren en besloot na de behandeling te dealen met de reacties van andere(n).

Toen ik van de tafel kwam zag ik dat mijn zus een behandeling aan het geven was en mijn een kus toe wierp. Kut… ze heeft dus alles gezien. Ik ben snel naar de wc gegaan om mezelf te herpakken. Daar heb ik mezelf even toe gesproken en gepoc en pod wat niet van mij is. Mijn zus was helemaal niet in oordeel maar eigenlijk in toelating. Ze was blij voor mij dat ik dit had kunnen ervaren.

Ik was verbaasd want op de toilet had ik me juist voorbereid, lees… muurtjes opgetrokken, voor het commentaar dat ik zou krijgen over Access en mijn Lichaam.

Hoe wordt het nog mooier?

Schaamte

Schaamte is een onderwerp dat ik mijn leven lang al draag. Dit door het misbruik en alles wat ik daar over besloten heb dat dat is en wat daarbij hoort. Alle lichamelijke reacties en de daarbij aangeplakte triggers heb ik gekoppeld aan het misbruik en daarna schaamte om wat ik fysiek ervaar. Angst en seksueel misbruik gaan vaak  samen. Maar wat nu als je angst en misbruik koppelt in gedachte.

Dit is er met mij gebeurt. Elke keer als ik angst ervaar ervaar ik van alles in mijn lichaam dat weer met het seksueel misbruik te maken had. Door die gevoelens te ervaren wordt mijn schaamte weer getriggert en daardoor spannen in mijn lichaam allerlei spieren aan die ik inzet als ik me schrap moet zetten.

Ik ben zo gewent me schrap te zetten, dat mijn spieren altijd onderspanning staan als gevolg van wat dan ook. Ik ben zelfs 3 sm gekrompen door het krom lopen met aangespannen spieren.

Als ik schrik van iets simpels ontstaat er in mijn lichaam een kettingreactie en ga ik van de ene trigger naar de volgende en is de cirkel weer rond. Naast dit alles ben ik ook nog eens super bewust van entiteiten en energie. Ook zij vormen een trigger.

Slapen

Slapen is dus niet een ontspanning want entiteiten bezoeken mij vaak in de avond omdat ik dan, en meestal ook dan alleen, in de rust ben. Ik stuurde ze altijd weg maar mijn lichaam verteld me nu dat het tijd is om met deze energie te gaan praten. Mijn lichaam protesteert aan alle kanten. Ineens besef ik me dat mijn lichaam me niet in de steek laat maar juist met we begint samen te werken. Ze bonkt keihard op de deur.

Om deze energie en entiteiten beter te begrijpen heb ik de “ Talk to the Entities Class gevolgd. Dit was een logisch vervolg voor mij. Hier vertel ik meer over in mijn volgende blog.

Nu ik begin  te verstaan wat mijn lichaam me wil vertellen wordt ik blij. Blij als een klein kind want ik val van de ene verbazing in de andere en puzzel stukjes vallen als een warme regenbui over me heen op zijn plaats. Ik begin ook steeds beter te begrijpen hoe ik deze ervaringen, kennis en her- en erkenningen kan gaan toepassen in mijn praktijk en classes.

Op de kop of juist rechtop?

Alles is wat het lijkt, niets is wat het lijkt. Een tool van Access die hier zeker van toepassing is.

Mijn wereld lijkt echt compleet op zijn kop te staan maar niets is minder waar. Ik begin het eindelijk te doorgronden. Als een kind zo blij ren ik in het rond met een pijnlijke nek en schouder. Blij dat mijn lichaam praat, blij met de ontdekkingen en blij met de verschuivingen in energie. Ik mag er helemaal zijn. Blij dat ik alle spieren los kan laten en mag ontspannen. Blij dat ik alles slechts verkeerd begrepen heb. Dankbaar dat ik bewust ben en nu echt kan kiezen voor iets anders.

In de volgende mail zal ik je meer vertellen over mijn ontdekkingen. Mocht jij nu denken dat mijn blogs een bijdrage kunnen zijn voor andere, deel dan alsjeblieft. 

Samen naar een hoger plan. Hoe wordt het nog beter?

Author Info

tamarastegeman

Comment ( 1 )

  • Lieverd, mooi dat je dit deelt met de wereld. Ik volg je in jouw proces. Bars doet veel en lijkt in alles de oplossing of verlossing. Hoe erken je jezelf hier en jouw bereidheid nog verder out of the box te gaan? Het wordt iedere dag beter en beter. Love you

Post a Comment

Tamara Stegeman