|

Tools to love life

1 (800) 567 8765 name@somemail.com

Mijn verhaal

Mijn verhaal

Deel dit via jouw social media

Hyper sensitief of gewoon bewust?
De laatste jaren van van mijn “vorige” leven en huidige leven ben ik overspoelt geraakt.

Ineens was daar die enorme overprikkeling. Natuurlijk was die er niet ineens. Ze was er al jaren alleen is de emmer volgeraakt en kon ik er niet meer omheen. Hoog sensitief, hyper gevoelig, het was er allemaal.
Elke prikkel werd te veel. Ik weet niet eens zo goed waar te beginnen.

Mentaal ziek
Twee en een half jaar geleden werd ik echt mentaal ziek. Ik had constant het gevoel dat ik ging flauwvallen en most steeds op mijn been tikken om mijn lichaam erbij te houden. Het was alsof ik alleen nog maar mijn bewustzijn was en mijn lichaam uitschakelde.

Honderden keren tikte ik met mijn voeten op de grond of met mijn vingers op mijn huid om bewust te blijven van mijn lichaam. Wanneer ik in stressvolle situaties was verergerde dit alleen maar meer.
Door dit verschijnsel werden ook steeds meer situaties, stressvol voor mij.

Rijangst
Autorijden is ook zo’n voorbeeld. Het ging tot een bepaalde snelheid. Boven de 70 werd het spannend was mijn ervaring. Er kwamen zoveel prikkels op me af tijdens het autorijden…. de snelheid, de onverwachte manoeuvres van andere bestuurders. Vogels die een duikvlucht namen, een telefoon die ineens afging… de radio die me stoorde en dan de geuren uit het verkeer erbij.

Ik besloot alleen nog rustige autoritten aan te gaan en zo werd mijn wereld al snel een stuk kleiner.

Straat- en plein-vrees
Drukke omgevingen zoals winkels, ik bleef er uiteindelijk gewoon weg en bestelde mijn boodschappen online. Kleding kopen? ik had mezelf wijs gemaakt dat ik winkelen haat en dat mijn lichaam daar echt niet voor gemaakt was. Tenslotte kreeg ik ook allerlei fysieke klachten als in slenterend door de winkel straat liep. Thuis aangekomen was ik altijd helemaal leeggelopen. Had een zere rug en was doodmoe. Zo moe dat ik geen energie meer had om de boodschappen op te ruimen.

Financiële problemen
Door mijn ziek-zijn en steeds groter wordende gevangenis ontstonden er ook te korten. Ik deed geen boodschappen dus de kasten raakte leeg. Ik werkte niet dus de inkomsten droogte op. Door het minder wordende inkomen kon ik ook minder boodschappen doen. Door de energie die ik was kon ik ook geen nieuw klanten aantrekken. Mijn energie vertelde het verhaal dat ik niet kon herkennen nog. Andere konden het voelen en bleven weg.

Ik heb gevochten als een leeuw tegen het niet weten waar ik tegen vocht.
Een helderziende zei ooit tegen mij dat ik stond te vechten met een zwaard en blinddoek voor. Zodra ik mijn blinddoek zou afdoen dan zou ik ontdekken dat er niemand stond om tegen te vechten. Ik raakte hierdoor nog meer van de leg.

Help ik zoek een hulpverlener
Ik zocht en zocht meer en meer hulpverleners, coaches en therapeuten. Ik deed hypnotherapie en cranio-sacraal, fysiotherapie, mediums, zelfs mijn huisarts stuurde me weg omdat er niets mis was met mij. Ik zag nog maar één oplossing. Antidepressiva, daar was mijn huisarts het mee eens. Ik begon weer mijn emoties en bewustzijn af te dempen met pillen. Mijn lichaam schreeuwde nee, maar ik gaf me gewonnen omdat ik niets anders meer kon bedenken. Stiekem slikte ik weer die rotzooi.

Oneindige geruzie met mijn kinderen
Thuis met de kinderen was het me ook snel te veel. Ik heb twee opgroeiende pubers die echt waanzinnig goed zijn in discussie (op)voeren. Ik voelde de spanning altijd al nog voor de eerste vraag of opmerking gemaakt was. Ik was dus eigenlijk al geïrriteerd in mijn lichaam nog voor er iets gebeurd was. Dit omdat ik het aanvoelde komen. Elke situatie veranderde in een discussie met nog meer spanning en irritatie die ook de relatie met mijn kinderen zwaar onder druk stelde.

Het was eigenlijk niet eens meer mogelijk om niet in spanning te komen met hun.

Wet van aantrekking
Waar je je aandacht op richt ontstaat ook. Zo werkt het universum. Eigenlijk vroeg ik dus keer op keer om ruzie en strijd met de kinderen, spanning met autorijden en lichamelijke problemen.

Alles en alleen al omdat ik het zo voelde en er dus aandacht aangaf. Ik werd een spons en nam alle ellende om me heen op me. Ik begon steeds meer te voelen en innemen. Wanneer ik een emotionele, grove of luidruchtige situatie tegenkwam werd ik lichamelijk ziek. Mijn buik voelde onmiddellijk de spanning en reageerde met winderigheid en zelfs diaree. Ik keek ook maar geen tv meer want ook daar werd ik ziek van. Alle ellende op tv nam ik op me. Ik werd er weer zo beroert van. Bracht weer zeeën van tijd op het toilet door.

Maar was ik ook echt ziek? NEE!!!
Zo kwam ik in aanraking met mensen die psychisch in de war zijn. Sterker nog het werd mijn werk. Ik werkte bij het Leger des Heils en eigenlijk nodigde ik hun spanning uit in mijn leven. Ik had er tenslotte mijn werk van gemaakt om deze mensen te helpen. Maar ook nu weer werd ik ziek.
Elke keer voelde ik hun spanning, mijn spanning en spanning voor de spanning die ik niet herkende als die van mij. Het ging van kwaad tot erger. Ik werd thuis al ziek wanneer ik naar mijn werk moest. Onderweg kon ik al niet meer functioneren. Thuis was alles nog oké. In mijn veilige omgeving. Ik kon daar rusten, loslaten en slapen wanneer ik niet meer wou voelen.

Uiteindelijk kreeg ik ontslag en heb ik me ziek gemeld.
Maar als ik moest werken wist ik al hoe laat het was door contact te maken met mijn lichaam.Standaard moest ik naar de wc voor ik naar mijn werk moest. Bijna altijd met buikpijn.

In december van 2015 kreeg ik een aanrijding. Ogenschijnlijk iets simpels. Een kopstaart botsing binnen de bebouwde kom. Gevolg was een whiplash. Alles zat op slot. Mijn lijf wilde niet meer. Mijn psyche was totaal van de kaart, ik was compleet overprikkeld en leefde nog wel maar dat was het dan ook. Ik heb mezelf door de weken heen gesleept. Blik op de horizon en nep glimlach op mijn gezicht. Ik sprak over kwetsbaarheid maar was de verbinding met mijn realiteit verloren. Hoe ik deze automatische piloot overleeft heb? Gewoon door in de ochtend mijn ogen open te doen, te vertrouwen op mijn hart dat bleef kloppen en mijn ogen te sluiten als ik de energie voor dat moment verbruikt had.

Stickers en labels
De wereld noemt dat Burn-out, post traumatisch stress syndroom en als toetje een whiplash om zeker te weten dat ik zo blijven doen wat ik deed, namelijk overleven en proberen controle te houden over alles wat ik leven noemde. Maar had ik dat nu echt allemaal?

Tot ik leerde dat dit bovenstaande helemaal niet van mij is. Ik leerde via Acces Consciousness®  vragen te stellen zoals: Van wie is dit wat ik nu voel?
Wanneer ik merkte dat het niet van mij was verdween het bijna onmiddellijk. Niet alles in één keer maar wel hele stukken tegelijk. En er kwam meteen rust en ruimte in mijn lichaam.

Ik kon maar niet bevatten wat er met mij gebeurde maar ik voelde de vrijheid en wou hier meer van weten! Ik voelde hoe de deur naar vrijheid op een kiertje kwam te staan. Elke dag doe ik nog ontdekkingen die me meer en meer vrijheid geven.

Vrijheid en lucht
Nu heb ik de deur opengebroken en voel ik me echt enorm verlicht. Ik heb bijna alle materialen waar mijn handen bij konden, vastgepakt en begon te leren over Acces®. Ik leerde Bars® kennen, ontdekken en besloot dit ook aan te leren. Ik volgde elke Class die binnen mijn vermogen lag. Ik deed Foundation®  en brak vrij uit de leugens die ik mezelf als waarheid had toebedeeld. Ik begon met leven in plaats van overleven. Geld voor deze tools en classes begonnen als magie naar me te stromen. Ik kreeg de kans om me te ontwikkelen en mijn waarheid eindelijk te volgen. Ik wist het wel!!!

Nieuw pad, nieuwe keuzes meer geluk en vrijheid
Nu help ik andere met mijn bewustzijn. Ik ben niet klein, hyper sensitief, hoog sensitief of be-krompen ik ben een oneindig wezen met oneindige mogelijkheden en help andere mensen dit ook te bereiken door ze te leren wat hun vrijheid kan zijn. Ik heb een enorm cadeau gekregen. Ik ben gewoon Bewust.

Ik ben als een kind zo blij ik ben weer vrij. Ik merk meteen nu ik dit schrijf of ik wel weet wat vrijheid hiervoor was? Ik denk niet dat ik ooit deze vrijheid heb gewent. Ik droomde erover … en nu is het er.

Wil je meer lezen over de mogelijkheden van mijn werk mijn bewustzijn en acces?
Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief en je ontvangt als eerste mijn nieuwtjes.

Zie ook dit filmpje hieronder van iemand met een soort gelijke “aandoening” die ook het spoor van Acces® volgde en nu vrij is om het leven te leven zoals hij dat graag wil.

Author Info

tamarastegeman

Comments ( 2 )

 • Jeanny senden

  He Tamara, ik heb je verhaal gelezen en stond versteld er van wat jouw allemaal gebeurde en hoe je er nu voor staat…….SUPER!
  Ik zou heel graag jouw nieuwsbrief willen ontvangen ben er heel nieuwsgierig naar.

  Liefs en een fijne dag Jeanny

  • Tamara Stegeman

   Hi Jeanny,

   Van harte welkom, ik heb je toegevoegd aan de lijst voor mijn nieuwsbrief. Ik kijk uit naar je reacties.
   Hartegroet, Tamara

Post a Comment

Tamara Stegeman