|

Tools to love life

1 (800) 567 8765 name@somemail.com

Stoppen met roken met Access

Stoppen met roken met Access

Deel dit via jouw social media

Vandaag heb ik mijn lezers even de kans gegeven om met een verzoekje te komen en binnen een minuut was daar het eerste verzoek. Een blog over hoe je makkelijker kunt stoppen met roken door tools van Access.

Vier jaar geleden is het alweer dat ik mijn laatste sigaret uitdoofde op basis van wilskracht, dus zonder pillen pleisters en elektrisch roken. Ik geloofde daar niet zo veel in. Ik dacht gewoon niet zeuren en stoppen met die handel. En zo geschiedde want ik had totaal geen weet van een andere manier van denken dan dat. Oh ja ik las ooit het boekje van Alan Carr… zo heet hij geloof ik ” Stoppen met roken”, hoe origineel. Het boekje dat een musthave zou zijn.

Oke het verging mij ongeveer zo. Drie dagen moest ik overleven… ik telde de uren en geloof me ik heb elk stemmetje in mijn hoofd zowat bont en blauw geslagen. Stemmetjes als; Dit lukt je nooit, Je hebt het al zo vaak geprobeerd, half Nederland kan dit niet, Wie denk jij wel dat je bent, je hebt pillen nodig. Iedereen bleef vragen of het nog steeds rookvrij was en al die mensen heb ik vernietigend aangekeken omdat ik het gevoel had dat ze geen vertrouwen in mij hadden.
Het was dus echt een slachtveld. Maar… Ik ben gestopt.

Nu ken ik Access en weet ik dat 98 % van wat ik denk voel, vind, besloten heb en denk te weten, afkomstig is van andere(n). Dit kan ik dus allemaal oplossen met de clearingstatement. Terug naar de afzender sturen.
Nu ik dit weet zou ik bijna weer opnieuw willen stoppen met roken omdat ik nu zoveel meer liefde voor mezelf kan opbrengen. Ik kan nu mijn gedachtes terugsturen naar de bron zonder mensen in gedachte in de pan te hakken. Mezelf hoef ik ook niet meer omlaag te praten en onder de duim te houden. Ik heb een keus. Ik kan vragen stellen.

 • Van wie is dit oordeel?
 • Wie doe ik na met het roken
 • Waar loop ik voor weg tijdens het roken
 • Wat wil ik nog niet zien
 • Wat wil ik nog niet ontdekken
 • Wat wil ik niet voelen
 • Waar ben ik me nog niet bewust van wat mijn roken nu nog in stand houd

Wat kan ik doen om met totaal gemak een punt achter roken te zetten?

En nog veel meer

Maar wat ook een belangrijke ontdekking voor mij was,is mijn relatie met mijn lichaam. Ja ik weet dat roken slecht is voor me. Daar ga ik het dus nu niet over hebben want dat zijn we ons allemaal wel gewaar.

Maar wat voelen we allemaal nog meer, wat me niet willen voelen of niet begrijpen en wegsturen met een sigaret? (of eten)

We zijn bewust, we nemen waar en wanneer we druk geweest zijn met waarnemen gaan we onze luikjes weer sluiten door te roken en of eten. Want het is best lastig om die luikjes open te houden en de stroom van informatie die hele dag toe te laten in je leven.

Dus nu mijn vraag:

Ben je een roker? Of ben je bewust van heel veel en zoek je een manier (bijvoorbeeld roken) om dat niet te weten?

Welke vragen kun je nu stellen die je  met totaal gemak iets anders laat kiezen dan roken?

 

 

Author Info

tamarastegeman

Comments ( 8 )

 • Ellen

  Ik weet wat het is het is de angst

  • Tamara Stegeman

   Bang zijn levert je niets op behalve in je comfortzone blijven waarvan we denken dat het ons beter vergaat. Maar is dat echt angst of spanning voor het onbekende?

   Hartegroet, Tamara

 • Crea

  Ik heb t gedaan ! Zes weken ge;leden maar heb nog wel de E- cigarette !
  Je kunt het als je maar wilt ! <3 Succes !
  Ps en ik rookte erug ! veel

 • Claudia

  18 jaar geleden ben ook ik gestopt met roken. Van de één op de andere dag, zomaar, omdat ik mezelf de vraag stelde wat nu eigenlijk het nut van het roken was. Ik kon geen reden vinden waarom ik met die bezigheid zou doorgaan. Prullenbak open en toedeledokie. Niks geen mitsen en maren en nog geen dag weer naar om gekeken of behoefte aan gehad… je bent sterker dan je denkt.

 • Sylvia Rem-Agterberg

  Bedankt voor de tips! Ik weet nu dat ik met mezelf aan de slag moet gaan!

 • Monique

  Ik wil er ook mee stoppen

  Als ik er alleen al aan denk steek ik er weer 1 op.

  Pfff

 • Ik ben nu 1 week gestopt. In die week is er best veel gebeurt. Ik heb ontdekt dat ik rookte wanneer ik verdrietig, gestrest, verveeld was. Maar ook als beloning. Zodra ik een klusje gedaan had, had ik een “beloning” verdient. Eigenlijk zat ik dus altijd te roken. Ik heb een paar vragen opgeschreven en voel mij direct een beetje beter.

  • Tamara Stegeman

   Je zou nu het lastigste stuk gehad hebben. De lichamelijke verslaving is voorbij. Nu je gedragingen en overtuigingen. Je conclusies en aannames clearen. Top!

Post a Comment

Tamara Stegeman