|

Tools to love life

1 (800) 567 8765 name@somemail.com

De oplossing voor mijn neus

De oplossing voor mijn neus

Deel dit via jouw social media

Sinds het Live-Event ben ik al geruime tijd enorm verkouden en hoor ik steeds de vraag:

Waar heb jij de verkoudheid toe gelaten en of gekocht van iemand anders?

Deze vraag roept enorm veel irritatie bij mij op omdat ik van mening ben dat ik met kinderen werk en als zij verkouden zijn en ik niet echt goed voor mezelf heb gezorgd, de kans groot is dat het verkoudheid virus bij mij binnen kan dringen. Het antwoord ligt erin dat ik niet goed voor mezelf gezorgd heb. Meer vitamientjes en verse groenten zou een bijdragen kunnen zijn vanaf nu.

De hele week zit ik enorm te genieten van een heleboel dingen. Het Event was geweldig! Het weer is geweldig!! Jammer dat ze precies nu uien moeten rooien naast mijn huis. Stinken doet het… Ik sluit ramen en deuren en voel me weer verkouden.

Inmiddels zijn er meer dan 4 kinderen in mijn opvang ook verkouden. Bakken vol met snotdoekjes en honderd keer handjes wassen. Ik hoop dat het snel over is.

Ik leerde de vraag: Wat is hier goed aan dat ik nu nog niet zie.

Ik vroeg me af wat snot me te vertellen had… Het bleef stil

Gisteren deed ik boodschappen met mijn zoon, ik kocht zonnebloemen voor mezelf en vrolijkte zo mijn humeur een beetje op. Toen we thuis kwamen lag er een grote uit op de straat. Ik vroeg mijn zoon hem op te pakken. Waarom vroeg de verbaasde puber?

 

Ik heb geleerd dat ik het weggooien van goed voedsel een verspilling is en uit de tijd dat ik niet zo veel te besteden had was ik maar wat blij met een gevonden verse ui. Ik nam de ui mee en plaatste die in de bak met herfst verzamels. De ui is beurs dus niet echt geschikt voor koken maar kan wel leuk aan leermateriaal dienen voor mijn kindjes.

Vanmorgen liep ik weer buiten met mijn hondje… Ik kan zo genieten  van de omgeving waar ik woon. Met een glimlach loop ik langs de landerijen… er worden nog steeds uien gerooid…. en dan ineens sta ik paf!

Wat is hier goed aan dat ik nog niet eerder zag. UIEN!!!!

Wat een geweldig cadeau is dit… ik begin spontaan de lachen en ben nog nooit zo blij geweest met de boeren naast mijn huis. Het lag al die tijd al voor mijn neus! Het lag zelfs letterlijk voor mijn neus en ik haalde mijn neus er voor op. Ik sloot zelfs de deuren en ramen ervoor!!

Hoe wordt het nog beter dan dat?

image1

Nu schrijf ik dit blog met naast mij een schaal vol herfstblaadjes en een een doorgesneden ui. Alle kindjes hier hebben nu profijt van het cadeau en de oplossing die de kosmos voor ons regelde.

GAAAAAAFFFF!!!!

 

Author Info

tamarastegeman

Comment ( 1 )

  • Chris

    En s’nachts onder je bed hé…. Die ui dan..

Post a Comment

Tamara Stegeman